Kun ostat pinjansiemeniä, saat kotiisi todellisia "luonnonpoikia", sillä toisin kuin muut pähkinät ja ytimet, ne kasvavat luonnossa. Ne kypsyvät käpyinä kolmessa vuodessa, minkä jälkeen ne kerätään käsin. Noin kaksikymmentä-kolmekymmentä metriä korkeita, mahtavia mäntyjä kasvaa pääasiassa Välimeren alueella, ja niitä löytyy Portugalin, Espanjan, Italian ja Etelä-Ranskan leutoilta rannikkoalueilta.
Jotta hedelmät saataisiin kiinni, sadonkorjaajat kiipeävät puihin ja irrottavat ne varovasti oksista tai ravistavat ne puusta erikoislaitteilla. Männynpähkinät irrotetaan kävyistä käsin, ja niistä poistetaan kova kuori ja siemenkuori. Tämän vaivalloisen prosessin päätteeksi esiin paljastuu vaalea, pitkänomainen männynpähkinä.
Välimeren auringon suutelemana
Männystä voidaan kerätä noin kaksi ja puoli kiloa männynpähkinöitä joka kausi. Täällä ne kypsyvät auringossa, kunnes ne ovat kehittäneet täyden makunsa. Kun pähkinät on kerätty ja kuoresta irrotettu, ne puhdistetaan ja kuivataan varovasti. Näin ne lopulta päätyvät meille, jotta voit ostaa milloin tahansa ilman kiertoteitä pinjansiemeniä, jotka tekevät vaikutuksen ennen kaikkea laadullaan ja maullaan.
Tiesitkö, että pähkinäisestä maustaan huolimatta pinjansiemenet eivät ole oikeita pähkinöitä? Kurpitsan ja kurpitsansiementen tavoin ne ovat... Auringonkukansiemenet puun siemeniin.
Männynpähkinöiden hyvät ainesosat
Pinjansiementen ostaminen ei ole vain todellinen makuhitti. Pienillä ytimillä on myös paljon tarjottavaa ravintoaineiden suhteen. Laadukkaiden tyydyttymättömien rasvahappojen lisäksi niissä on kasviproteiineja ja vitamiineja, kuten E-vitamiinia, sekä useita kivennäisaineita, kuten fosforia, kalsiumia ja rautaa.