Tuoreesta mangosta naposteltavaksi kultakimpaleeksi -

Tuoreesta mangosta naposteltavaksi kultakimpaleeksi -

Mehukas, makea ja sensaatiomaisen maukas - mango on luonnon taideteos. Laitatko ne välipalapussiin menettämättä niiden trooppista makua? Kuulostaa aluksi mahdottomalta. Siksi tämä on sinun safarilippusi - värikkäälle retkelle Ghanan sademetsään, jossa näytetään, miten tästä mehukkaasta hedelmäpommista tehdään kirkkaan keltaista välipalaherkkua.
Image of Anna Moscagiuri
Anna Moscagiuri
24.04.2024
Lesedauer: 5 Minuten
Grüne Mangos hängen reifend an einem Baum mit dichten, grünen Blättern im Freien.

Viidakon värikäs pulssi

Afrikan länsirannikko Ghanan vehreistä plantaaseista Norsunluurannikon vihreisiin peltoihin on elävä kangas, joka on maalattu luonnon väreillä ja muodoilla. Maatalous ei vain tapahdu täällä - sitä juhlitaan, ja sen rytmi on yhtä vanha kuin maa itse. Sadekaudet ja kuivat kaudet vuorottelevat, päivät ja yöt ovat käytännössä yhtä pitkiä. Koska päiväntasaaja on hyvin lähellä, lämpötila vaihtelee enemmän päivän ja yön kuin kesän ja talven välillä. Kasviston ja eläimistön ympärivuotinen paratiisi.

Ghanan Eedenin puutarha

Syvällä Ghanan sydämessä, jossa auringon säteet paahtavat savannia ja sade tuo pelastuksen, kasvaa värikkäitä hedelmiä niin runsaasti kuin vain trooppinen ilmasto voi tuottaa. Me kaikki tunnemme ja rakastamme niitä: Ananakset, banaanit, avokadot, papaijat, kookospähkinät ... - ja myös mangot alkavat täältä.

Mehukas mangomosaiikki

Mangolla on rikas historia, joka ulottuu kirjaimellisesti tuhansien vuosien taakse. Maailmanlaajuisesti on yli 250 lajiketta, ja tämä hedelmä tarjoaa uskomattoman suuren makuvalikoiman. Mangoja viljellään nykyään lähes kaikilla trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla, ja kaksi lajiketta, Kent ja Keitt, ovat suosituimpia kaupallisilla alueilla. Mangot ovat suosittuja tuoreina hedelminä ja sopivat erinomaisesti kuivattaviksi. Mikään lajike ei kuitenkaan ole samanlainen: Mangot ovat lajikkeesta riippuen soikeita tai munuaisen muotoisia, keltaisia, vihreitä tai vihreänpunaisia. Malto on väriltään kirkkaan keltaisesta oranssiin, maistuu nektarimaiselta ja on täydellinen välipala, kun tarvitset nopeasti energiaa. Kuori on yleensä kiinteä - mutta jotkut luonnonvaraiset lajikkeet ovat myös pehmeitä naposteltavaksi.

Elintärkeä aine mango mango

Mango on myös ravintoaineiden osalta huippuluokkaa: A-, E- ja C-vitamiinien lisäksi se antaa sinulle kaliumia, kuparia, korkealaatuisia entsyymejä ja antioksidantteja. Tehokas vahvistus immuunijärjestelmällesi, ja lisäksi se tekee hyvää silmillesi, ihollesi ja hiuksillesi. Samalla niiden kuitu pitää ruoansulatuksen kunnossa.

1 kg kuivattuja mangoja varten käsittelemme noin 12 kg tuoreita mangoja.

Mangos schwimmen in Wasser, auf Fließband, in einer industriellen Anlage zur Verarbeitung.

Mangomania ympäri vuoden

Suurin osa Seeberger-mangoista on peräisin Afrikasta. Joskus tarvitsemme kuitenkin suurempia määriä kuin mitä nämä tuottajat pystyvät toimittamaan, ja silloin koputamme joskus eteläamerikkalaisten viljelijöiden ovelle Perussa. Tämä auttaa meitä kattamaan tarpeemme ja jakaa lisäksi sadon huippuajat tasaisesti ympäri vuoden: Afrikassa mangosato on suurimmillaan toukokuusta heinäkuuhun, kun taas Perussa huippuaika on joulukuusta helmikuuhun. Vaikka kesän sato on hieman suurempi, voimme valmistaa tuoreista mangoista sun-to-go -mehua ympäri vuoden - riippumatta siitä, paahtaako Euroopassa aurinko tai sataa lunta.

Kuori kerran, leikkaa, laita

Mehukkaiden mangojen muuttaminen herkulliseksi herkuksi on huolellisesti koordinoitu prosessi. Mangojen, jotka eivät ole täysin kypsiä, annetaan kypsyä, kunnes ne ovat täydellisiä. Sen jälkeen väri tarkistetaan ja vahingoittuneet tai "asuttomat" yksilöt hylätään. Pesun jälkeen mangot käsitellään rakkaudella käsin: ensin kuoritaan, sitten leikataan tyypillisiksi viipaleiksi, jotka löytyvät pussista. Lyhyt kylpy rikkiliuoksessa säilyttää niiden kirkkaan keltaisen värin ja suojaa niitä pilaantumiselta ja hyönteisiltä.

Kuivattujen hedelmien makuholvi

Jotta mangot säilyisivät mahdollisimman alkuperäisinä, ne asetetaan erityisille kuivausritilöille, jotta niiden auringon kultainen olemus säilyisi mahdollisimman alkuperäisenä. Ne pysyvät siellä noin 15 tuntia ja hikoilevat jäljellä olevan kosteuden pois hedelmälihasta 65-75 °C:n lämpötilassa. Juuri ennen lähtöä makeat viipaleet pölytetään perunatärkkelyksellä ja pakataan ilmatiiviisti. Näin ne eivät tartu toisiinsa matkalla ja niiden maku säilyy täydellisenä.

Pellolta maailmalle: ghanalaiset mangomestarit

Meillä on pitkäaikainen kumppanuus ghanalaisen mangontoimittajamme kanssa, jolle on ominaista luottamus ja avoimuus alusta loppuun asti. Yritys on kasvanut kanssamme vuosien varrella - ja on nyt yksi maailman suurimmista mangonjalostusyrityksistä. Emme voi kieltää, ettemmekö olisi ylpeitä tästä saavutuksesta: Yhteistyömme edistää todistettavasti koko alueen vakaata talouskehitystä. Juhlimme tätä.

Arbeiter sortieren Mangos in einer Lagerhalle, tragen grüne Kittel und Haarnetze.

Kultaisia välipaloja, pakattu vihreään

Haluamme sanoa sen usein: rakastamme kestävyyttä. Emmekä aseta etusijalle vain tuotteidemme ainesosia, vaan noudatamme tätä missiota myös pakkauksissamme: olemme löytäneet välipalapussimme materiaaliksi innovatiivisen, hämmästyttävän ohuen yksikerroksisen kalvon. Näin voimme säästää kokonaiset 20 prosenttia materiaalia. Seebergerin litteä pussipakkaus on myös kierrätettävissä. Tämä on ehkä pieni, mutta kuitenkin myöhästynyt askel sitoutumisemme tiellä - maapallon ja kaiken sen elollisen puolesta.

Mangot: trooppisia taideteoksia ja Ghanan lähettiläitä.

Tämän kiehtovan viidakkomaailman kuivatut mangot ovat muutakin kuin pelkkää välipalaa. Ne ovat ikkuna paikkaan, jossa luonnon aarteita käsitellään perinteisesti. Jokainen suupala kertoo tarinan huolellisesta tuotannosta ja syvästä yhteydestä luontoon. Mangomme ovat osoitus Ghanan maaperän rikkaudesta, ja ne ovat symboli ja tiennäyttäjä: ne osoittavat, että maailmanlaajuiset ponnistelut kestävän kehityksen ja eettisen tuotannon puolesta kantavat kirjaimellisesti hedelmää.

Sinun mahtipontinen nautintosi puhtaalla omallatunnolla -

Olet mitä syöt. Siksi on vain loogista, että näytämme sinulle, miten ja missä välipalasi valmistetaan. Mutta riittää jo, missä ovat tähdet? Nappaa samettisen makeat mangot auringonpaisteisesta Länsi-Afrikasta ja laita auringon tunne taskuusi. Taatusti hyvästä kodista ja rakkaudella kasvatettuja. <3