Paikan päällä käytettävät käsittelymenetelmät on optimoitu siten, että kaikki resurssit voidaan käyttää (uudelleen) parhaalla mahdollisella tavalla. Ananakset puhdistetaan käsitellyllä sadevedellä arvokkaiden vesivarojen säästämiseksi. Ulkopuolella on myös tärkeä merkitys - ananaksen kuorijätteet fermentoidaan biokaasuksi, jota käytetään sähkön ja lämmön tuottamiseen. Itse asiassa tämä voi kattaa 25 prosenttia kuivausuunien sähköntarpeesta ja 95 prosenttia lämmöntarpeesta. Myös kuorien kierrätykseen kelpaamattomat osat käytetään polttoaineena. Näin voimme pitää ympäristövaikutukset mahdollisimman vähäisinä ja samalla maksimoida tuotantoprosessien tehokkuuden.
Kaikki hyödynnetään
Ananaksemme ovat tiukan laadunvalvonnan alaisia, jotta vain parhaat palat päätyvät pussiin. Mutta mitä tapahtuu lopuille? Jokainen ananas hyödynnetään täysimääräisesti, joten mitään ei mene hukkaan - hedelmästä kuoreen. Ananaksen kuori kompostoidaan ja palautetaan pelloille luonnollisena lannoitteena, joka tekee maaperästä hedelmällisempää ja tukee siten seuraavaa satoa. Myös sisäiset arvot ovat tärkeitä - ananaksen kova varsi jalostetaan ananasjauhoksi, jota voidaan käyttää elintarviketuotannossa irrotusaineena. Tämä kiertotalouden muoto ei ainoastaan edistä kestävyyttä, vaan tukee myös paikallisia pienviljelijöitä, jotka viljelevät yhdestä kolmeen hehtaaria maata.