On edelleen epäselvää, kuka keksi myslipatukan. Kaksi oletettua keksijää on vaatinut titteliä. Tästä huolimatta "myslipatukat", kuten niitä Amerikassa kutsutaan, ilmestyivät Amerikan markkinoille ensimmäisen kerran 1970-luvulla ja valloittivat nopeasti
vaellusreppujen, koululaukkujen ja työlaukkujen markkinat kaikkialla maailmassa.
Ravitsemuksen uudistaja Maximilian
Bircher-Benner todisti, että mysli sisältää runsaasti ravintoaineita Bircher-myslillään, joka kuuluu jokaiseen täysravintoruokavalioon
. Se sisältää vain kaurahiutaleita, pähkinöitä ja omenoita. Korkean kuitupitoisuutensa ansiosta tämä
yhdistelmä pitää sinut pitkään kylläisenä, antaa
energiaa ja toimittaa hyviä rasvoja. Myslipatukka ei periaatteessa ole muuta
kuin käytännöllinen muoto runsaasta Bircher-myslistä. Siihen on kuitenkin ajan myötä lisätty monia muita ainesosia.
Myslipatukan ainesosat
Jotta myslipatukka vastaisi makuasi, sitä on saatavilla monissa
eri variaatioissa: pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä, suklaalla tai
erilaisilla superfoodeilla. Herkullisia, suolaisia patukoita jalostetaan muilla ainesosilla, kuten siemenillä, vihanneksilla tai mausteilla. Jokaisen myslipatukan perustana ovat kaurahiutaleet, jotka tekevät "myslistä to go"
aamiaisvaihtoehdon ja välipalan.
Myslipatukoille ei ole olemassa kiinteää määritelmää tai reseptiä. Me Seebergerillä olemme erikoistuneet sellaisten luonnollisten patukoiden valmistukseen, joissa on pähkinöiden, siementen, kuivattujen hedelmien ja mahdollisesti ripauksen hienointa suklaata.
Sekä pähkinät että kuivatut hedelmät sisältävät tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvoja, sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Huomattavaa on myös antioksidanttien korkea pitoisuus, sillä ne pystyvät tuhoamaan vapaita radikaaleja. Voit siis napostella Seebergerin ravinnerikkaita myslipatukoita pala palalta todella hyvällä fiiliksellä.
Miten myslipatukka valmistetaan?
Jotta sinun ei tarvitse napostella mysliä kulhosta, kaikki kuivat ainesosat hienonnetaan ja vaivataan tiiviiksi massaksi nestemäistä makeutusainetta käyttäen. Tämän jälkeen valssi muotoilee seoksen käteviksi patukoiksi, jotka leikataan ja pakataan ja lähetetään sinulle lounaslaatikkoosi. Parasta on, että herkulliset myslipatukkamme paistetaan hellävaraisesti ja uunituoreina sinua varten.