Cashewpähkinät ovat susi lampaan vaatteissa, sillä puhtaasti kasvitieteellisestä näkökulmasta katsottuna cashewpähkinät ovat itse asiassa kivihedelmien ulompia ytimiä. Koska niiden ravintoarvot ovat kuitenkin verrattavissa pähkinöihin ja koska ne tarjoavat samanlaisen makuelämyksen, ne voidaan varmasti laskea pähkinöiksi puhtaasti kulinaristisessa mielessä. Cashew-pähkinät ovat hieman pehmeämpiä kuin pähkinät, mutta silti ihanan rapeita. Niillä on myös ihanan mieto, makea ja hieman voinen, mantelimainen maku. Kaiken kaikkiaan himoitut cashewpähkinät tarjoavat luonnollista ja herkullista herkkua, jossa on paljon arvokkaita ainesosia. Se saa sinut haluamaan ostaa cashewpähkinöitä uudelleen.
Cashewpähkinöiden ostaminen - cashewpuusta hellävaraiseen kuivaukseen ja pussiin pakkaamiseen
Cashewpuu on trooppinen puu, joka kantaa hedelmiä ensimmäisen kerran 3 vuoden kuluttua. Puussa on sekä uros- että naaraskukkia, jotka kukkivat vaaleanpunaisina, punaisina ja kellertävänvalkoisina ympäri vuoden. Itse cashewpähkinä kasvaa runsaasti C-vitamiinia sisältävän näennäishedelmän, cashew-omenan, päällä.
Cashew-pähkinöiden huolellinen kuivaus heti sadonkorjuun jälkeen on perusedellytys hyvän laadun takaamiseksi ilman vierasta makua tai hajua. Koon ja laadun mukaan lajitellut cashewpähkinät tyhjiöpakataan suojakaasuun.
Osta cashewpähkinöitä ja koe ravintoaineiden keskittynyt voima.
Cashewpähkinät sisältävät korkealaatuisia tyydyttymättömiä rasvahappoja ja paljon magnesiumia. Ne sisältävät myös muita kivennäisaineita, kuten kaliumia, sekä B1-vitamiinia, rautaa ja proteiineja. Cashewpähkinät ovat siis ihanteellinen kasvipohjaisen proteiinin lähde, ja ne sopivat erinomaisesti osaksi kasvipohjaista ruokavaliota.
Cashewpähkinöiden etu: niissä on keskimäärin 100 kaloria vähemmän kuin macadamia- tai pekaanipähkinöissä, mutta ne ovat myös erittäin täyttäviä. Vielä yksi syy ostaa cashewpähkinöitä, eikö totta?