Mangopuita viljellään nykyään lähes kaikilla trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Mangon kausi vaihtelee alkuperämaan mukaan. Lajikkeesta riippuen hedelmät ovat soikeita tai munuaisen muotoisia, ja niissä on keltainen, vihreästä punaiseen vaihteleva kiinteä kuori. Joissakin luonnonvaraisissa lajikkeissa kuori on jopa syötävä. Itse hedelmäliha on väriltään keltaisesta oranssiin. Maailmanlaajuisesti on nykyään yli 250 mangolajiketta, joista vain muutama soveltuu kuivattavaksi. Yhden kilon kuivatun mangon tuottamiseen tarvitaan noin 13-14 kiloa tuoreita mangoja.
Mangoviipaleiden hedelmät tulevat Ghanasta, jossa trooppinen ilmasto - jossa sateet ja kuivuus vuorottelevat ja päivät ja yöt ovat lähes yhtä pitkiä päiväntasaajan läheisyyden vuoksi - on ihanteellinen niiden viljelylle ja kasvulle.
Puusta pussiin ja suoraan sinulle!
Ghanassa mangoja voidaan viljellä kahtena ajanjaksona. Kent- ja Keitt-lajikkeet ovat täällä erityisen yleisiä. Pääkaudella, toukokuusta heinäkuuhun, tuotetaan yli kaksinkertainen määrä verrattuna toiseen kauteen, tammi-helmikuuhun. Tuoreet hedelmät toimitetaan tavarantoimittajillemme sadonkorjuukauden aikana pitkin päivää.
Olemme kehittäneet kehittyneen prosessin makeiden, kuivattujen mangojen valmistamiseksi: Jos mangot eivät ole vielä täysin kypsiä, ne varastoidaan kypsytyskammioon, kunnes kypsymisprosessi on päättynyt. Tämän jälkeen suoritetaan laaja laadunvalvonta ja kaikkien hedelmien puhdistus. Tämän jälkeen korkealaatuiset mangot leikataan käsin mangoviipaleiksi, kuivataan noin 15 tuntia ja toimitetaan nopeasti meille Ulmiin.
Herkullista ja ravitsevaa. Mitä muuta voisit haluta?
Kuivatut mangot sisältävät runsaasti beetakaroteenia ja C-vitamiinia, jotka ovat tunnetusti todellisia immuunijärjestelmän vahvistajia. Myös kaliumin, magnesiumin, kuparin ja raudan kaltaisia kivennäisaineita löytyy tästä maukkaasta voiman hedelmästä. Ne sisältävät myös arvokkaita kuituja, proteiineja, kitkeriä aineita ja hedelmähappoja. Toisin sanoen mangoviipaleemme sisältävät todellisen tehosekoituksen ravintoaineita.