Aprikoosit ovat tuoreita hedelmiä, jotka on kuivattu hellävaraisesti. Suurin osa vedestä poistetaan prosessin aikana. Tuloksena on kuivattu hedelmä, jossa on runsaasti ravintoaineita, pehmeä rakenne ja miellyttävä makeus. Niiden säilyvyysaika on myös pidempi ja niitä on paljon helpompi napostella.
Pidemmän säilyvyysajan lisäksi aprikooseja arvostetaan tietenkin ennen kaikkea niiden hunajamaisen makean, mehukkaan, murean ja samettisen maun vuoksi. Voit nauttia niitä missä tahansa tilanteessa ja ladata akkujasi - niitä ei tarvitse kuoria tai kuoria. Vältät myös tahmeat kädet hedelmämehusta, joka karkaisi, kun syöt tuoretta hedelmää.
Makeat hedelmät keräävät pisteitä myös monista ravintoaineistaan, kuten A- ja C-vitamiineista ja kivennäisaineista, kuten kaliumista ja raudasta. Myös huomattavaa kuitupitoisuutta, joka on hyväksi ruoansulatukselle, on syytä korostaa.
Aprikoosit tekevät vaikutuksen monipuolisuudellaan. Olipa kyseessä mysli tai salaatti, leivonta tai jälkiruoka - ne näyttävät herkullisen puolensa kaikissa suosikkiruokissasi. Energianlähteenä ne sopivat erinomaisesti matkoille, pitkiin työpäiviin tai välipalaksi ennen tai jälkeen urheilun.