Mehukkaat porkkana- ja pähkinämuffinssit murenemalla

Mehukkaat porkkana- ja pähkinämuffinssit murenemalla

Haluatko herkullisia porkkana-pähkinämuffinsseja? Nämä porkkana- ja pähkinämuffinit, joissa on rapeita muruja, on nopea valmistaa ja ihanteellinen herkku aterioiden väliin. Helppo valmistaa ja vastustamattoman herkullinen!

  • Kokonaisaika:
    27 Min
  • Valmisteluaika:
    12 Min
  • Kypsennysaika:
    15 Min
  • Annokset:
    4

Ainesosat

  • 150g Porkkanat (2 kpl)
  • 3rkl Vesi
  • 200g Jauhot
  • 2tl Leivinjauhe
  • 1tl hienonnettua inkivääriä
  • 1tl Kaneli
  • 1tl Neilikat
  • 1ripaus Suola
  • 100ml Neutraali oliiviöljy
  • 180ml (Kasvi)maito
  • 100g Omenasose
  • 1tl Sitruunamehu
  • 40g Margariini (pähkinämurskaa varten)
  • 40g Jauhot (pähkinämurua varten)
  • 3rkl Pähkinäydinsekoitus, karkeasti pilkottuna (pähkinämurskaa varten)
  • 2rkl Sokeri (pähkinämurskaa varten)
  • 1tl Kaneli (pähkinämurua varten)

Sopii:

  • vegetaristinen
Muffins auf Teller ruhen neben Seeberger Nusspackung, dekoriert mit Karotten auf Tischdecke.

Valmistelu

Kuumenna uuni 180 asteen ylä- ja alalämpötilaan. Kun uuni on esilämmitetty, kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi.

Laita pellavansiemenet pieneen kulhoon, sekoita ne veteen ja anna liota hetki. Hienonna pähkinänsydänseos karkeasti liotuksen aikana - täydellisen rapeuden aikaansaamiseksi.

Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe, inkivääri, kaneli, neilikka, suola ja hienonnetut pähkinät. Lisää sitten porkkanat, paisuneet pellavansiemenet ja kaikki muut ainekset. Sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi.

Leikkaa margariini pieniksi kuutioiksi ja vaivaa ne jauhojen, sokerin, kanelin, ripauksen suolaa ja karkeasti hienonnettujen pähkinöiden kanssa.

Levitä taikina muffinivuokiin, lisää päälle murusia ja työnnä uuniin 15-20 minuutiksi, kunnes muffinit ovat kullanruskeita. Anna sitten vain jäähtyä ja nauti.

Lena Pfetzer
09.04.2025