Kuumenna uuni 160 °C:n ylä-/alalämpötilaan. Hienonna pähkinälajike ja puolet paahdetuista hasselpähkinöistä tehosekoittimessa tai hienonna veitsellä. Hienonna suklaa karkeasti. Sekoita hienonnetut pähkinät ja suklaa jauhojen, sokerin, kaakaojauheen, piparkakkumausteen, leivinjauheen, ruokasoodan ja suolan kanssa. Lisää nyt öljy, kasvimaito ja omenasose ja sekoita kaikki nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Valmista neljä kuumuutta kestävää lasia, joista kukin vetää noin 200 ml, päällystämällä ne ohuesti jäljellä olevalla öljyllä. Täytä lasit puoliksi taikinalla, lisää päälle loput paahdetut hasselpähkinät ja paista 25 minuuttia. Jätä browniet sitten jäähtymään kokonaan.
Vihje: Voit valmistaa browniet myös edellisenä päivänä. Ne maistuvat vieläkin paremmilta, kun ne ovat saaneet liota yön yli!