Makeat ja suolaiset manteli-kurpitsapullat

Makeat ja suolaiset manteli-kurpitsapullat

Syksyinen, mausteinen ja ihanan kuohkea: hunajaa ja suolamantelia sisältävät kurpitsapullat tuorejuustokuorrutteella ovat täydellinen leivonnainen tunnelmallisiin päiviin. Makean kurpitsan, rapeiden manteleiden ja kermaisen kuorrutteen yhdistelmä saa aikaan todellisia hyvän olon hetkiä - ihanteellinen jaettavaksi tai vain itse naposteltavaksi!
  • Gesamtdauer:
    55 Min
  • Vorbereitungszeit:
    20 Min
  • Zubereitungszeit:
    35 Min
  • Portionen:
    4

Zutaten

  • 500g Spelttijauho 630
  • 80g Sokeri (taikinaan)
  • 80g Voi, kylmä (taikinaa varten)
  • 1Stück Muna
  • 200g Kurpitsasose
  • 20g Hiiva, tuore
  • 100ml Maito, kylmä (mahdollisesti hieman enemmän)
  • 150g Voi, pehmeä (täytteeseen)
  • 50g Sokeri (täytteeseen)
  • 50g Hunaja
  • 1TL Fleur de Sel
  • 300g Tuorejuusto
  • 40g Kuorrutussokeri
  • 2EL Maito (kuorrutukseen)
  • 1Msp. Vanilja, jauhettu

Geeignet für:

  • vegetarisch
Ein Kürbis-Zimtgebäck mit Glasur und gehackten Mandeln in einer lila Backform.

Valmistelu

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi käsin tai tehosekoittimen taikinakoukulla. Peitä hiivataikina ja anna levätä lämpimässä paikassa vähintään 2 tuntia.

Sekoita täytettä varten kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Kauli sitten taikina, levitä päälle mantelitäyte ja kääri pitkältä sivulta. Leikkaa terävällä veitsellä tai narulla noin 5 cm leveät palat ja aseta ne voideltuun uunivuokaan tai pellille. Anna kurpitsakääryleiden kohota vielä tunnin ajan.

Paista esilämmitetyssä uunissa 170 asteessa noin 25-35 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita sillä välin kaikki kuorrutteen ainekset vispilällä tasaiseksi. Kun etanat ovat jäähtyneet, levitä kuorrute niiden päälle ja peitä ne reilusti kuorrutteella. Mantelit - hunaja & suola Ripottele päälle

Hauskaa leipomista!

Milena Kraisin resepti

24.10.2024