Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi käsin tai tehosekoittimen taikinakoukulla. Peitä hiivataikina ja anna levätä lämpimässä paikassa vähintään 2 tuntia.
Sekoita täytettä varten kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Kauli sitten taikina, levitä päälle mantelitäyte ja kääri pitkältä sivulta. Leikkaa terävällä veitsellä tai narulla noin 5 cm leveät palat ja aseta ne voideltuun uunivuokaan tai pellille. Anna kurpitsakääryleiden kohota vielä tunnin ajan.
Paista esilämmitetyssä uunissa 170 asteessa noin 25-35 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita sillä välin kaikki kuorrutteen ainekset vispilällä tasaiseksi. Kun etanat ovat jäähtyneet, levitä kuorrute niiden päälle ja peitä ne reilusti kuorrutteella. Mantelit - hunaja & suola Ripottele päälle
Hauskaa leipomista!
Milena Kraisin resepti