Pistaasipähkinäpikkuleipä

Pistaasipähkinäpikkuleipä

Pistaasipähkinäleivonnaiset, yksi tämän vuoden joulun suosikkileivonnaisistani. Parasta on, että et tarvitse leivontapuristinta, vaan pelkän pursotinpussin, sillä taikina on tarpeeksi pehmeää, jotta sen voi pursottaa leivinpaperille. Paistamisen jälkeen ne koristellaan tummalla suklaakuorrutteella ja hienonnetuilla vihreillä pistaasipähkinöillä, jotka ovat yhdessä uskomattoman herkullisia.
  • Gesamtdauer:
    50 Min
  • Vorbereitungszeit:
    20 Min
  • Zubereitungszeit:
    30 Min
  • Portionen:
    35

Zutaten

Geeignet für:

  • vegetarisch
Pistazienkekse trocknen auf Gitter, teilweise in Schokolade getaucht, dekoriert mit gehackten Pistazien.

Valmistelu

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää muna. Sekoita jauhot, suola, vanilja ja pistaasipähkinät ja lisää taikinaan.
Kaada seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille kiharoita tai kaaria. Taikinasta riittää n. 35 - 40 kappaletta.

Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja paista pistaasikiharoita noin 9-12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kevyen värin. Kasta puolet täysin jäähtyneistä kekseistä sulatettuun suklaakuorrutteeseen ja koristele hienonnetuilla pistaasipähkinöillä
.

Milena Kraisin resepti

17.12.2024