Hummus aurinkokuivattujen tomaattien ja seesaminsiementen kanssa

Hummus aurinkokuivattujen tomaattien ja seesaminsiementen kanssa

Dippi, joka ihastuttaa: tomaatti- ja seesamihummuksessa yhdistyvät kikherneiden kermaisuus, aurinkokuivattujen tomaattien hedelmäinen maku ja seesaminsiementen pähkinäinen aromi. Sopii erinomaisesti levitteeksi, vihannestikkujen kanssa tai seuraavan välipalapöydän kohokohdaksi. Helppo valmistaa ja ihastuttaa kaikissa tilanteissa - tältä maistuu hummus twistillä!
  • Gesamtdauer:
    40 Min
  • Vorbereitungszeit:
    20 Min
  • Zubereitungszeit:
    20 Min
  • Portionen:
    6

Zutaten

  • 300g Kikherneet, keitetyt tai purkitetut
  • 50g Tahini
  • 2Zehen Valkosipuli
  • 4EL Oliiviöljy
  • 3EL Vesi
  • 2EL Sitruunamehu
  • 1TL Kumina
  • 1Prise Suola
  • 1Bund tuoretta korianteria
  • 1Prise Chilihiutaleet

Geeignet für:

  • vegan
  • vegetarisch

Valmistelu

Laita kikherneet korkeaan astiaan tahinin, kuminan, sitruunamehun, oliiviöljyn ja veden kanssa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja soseuta kaikki sauvasekoittimella. Tuloksena pitäisi olla tasainen tai hieman rakeinen tahna. Koostumusta voi sitten pehmentää lisäämällä öljyä ja vettä. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja sekoita seokseen, mausta suolalla maun mukaan.

Kaada tahna pieniin kulhoihin ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Koristele tuoreella korianterilla, seesaminsiemenillä ja chilihiutaleilla. Tarjoa alkupalana tuoreen litteän leivän kanssa.

02.06.2022