Vegaaniset kesärullat savustetun tofun ja vihannesten kanssa

Vegaaniset kesärullat savustetun tofun ja vihannesten kanssa

Kevyet, raikkaat ja täynnä makua: vegaaniset kesärullamme ovat täydellinen välipala kuumina päivinä tai seuraavien juhlien kohokohta. Täytetty rapeilla vihanneksilla, hennoilla yrteillä ja ripauksella eksotiikkaa, ne ovat todellinen makuelämys aromaattisen dippikastikkeen kanssa. Helppo valmistaa ja monipuolisesti yhdisteltävissä - nämä rullat tuovat kesäistä makua lautasellesi!
  • Kokonaisaika:
    30 Min
  • Valmisteluaika:
    20 Min
  • Kypsennysaika:
    10 Min
  • Annokset:
    4

Ainesosat

  • 12kappaletta Riispaperi, ø 22 cm
  • 1kappale Kurkku
  • 120g Punakaali
  • 150g Porkkana
  • 125g Savustettu tofu
  • 50g Soijan siemenet, paahdetut
  • 15g Korianteri
  • 5rkl Kuuma vesi
  • 1kynsi Valkosipuli
  • 5kappaletta Chilipippuri
  • 1oksa Kevätsipuli
  • 3rkl Soijakastike
  • 1kappale Lime mehua varten

Sopii:

  • vegaani
  • vegetaristinen
  • laktoositon

Valmistelu

Valmistelu

Puolita kurkku pituussuunnassa ja poista ydin. Leikkaa hedelmäliha yhdessä punakaalin ja porkkanan kanssa ohuiksi suikaleiksi, leikkaa tofu noin ½ paksuisiksi tikuiksi.

Kesäkääryleiden valmistelu

Pidä riisipaperiarkki juoksevan veden alla kutakin rullaa varten (yhteensä 12 rullaa) ja aseta se työtasolle. Ripottele keskelle noin 1 tl soijansiemeniä ja peitä sitten pituussuunnassa korianterilla, vihanneksilla ja tofulla, jättäen vasemmalle ja oikealle noin 3 cm tilaa ja ylhäältä ja alhaalta 6 cm. Ripottele päälle karkeasti pilkottuja cashewpähkinöitä, taita sivut sisään ja kääri sitten varovasti mutta tiukasti pohjasta.

Kastikkeen valmistelu

Liuota sokeri kuumaan veteen dipin valmistamiseksi. Hienonna valkosipuli, chili ja kevätsipuli, lisää ne sokeriveteen ja sekoita sitten soijakastike ja limemehu. Aseta sivuun tarjoiluvalmiiksi.

02.06.2022