Talvinen omenamurska

Talvinen omenamurska

Rapeaa, hedelmäistä ja yksinkertaisesti vastustamatonta: talvinen omenamurumme on täydellinen yhdistelmä mehukkaita omenoita, hienoja mausteita ja kullanruskeaa murukuorta. Olipa kyseessä sitten jälkiruoka aterian jälkeen tai makea välipala aterioiden välissä - tämä crumble tuo talven maun suoraan lautasellesi. Kokeile nyt ja nauti!
  • Kokonaisaika:
    55 Min
  • Valmisteluaika:
    15 Min
  • Kypsennysaika:
    40 Min
  • Annokset:
    4

Ainesosat

  • 750g Elstar-omenaa (kuorimaton, kuutioituna)
  • 3tl Maissijauho
  • 1ripaus Raastettu tonkapapu
  • 1kappale Sitruuna, mehu
  • 1kappale Inkivääri
  • 75ml Omenamehu luonnollisesti sameaa
  • 125g Vehnäjauhot tyyppi 405
  • 1tl Kurpitsamauste
  • 100g Kuorrutussokeri
  • 125g kylmää voita kuutioina
  • 1kappale Sitruuna, sen kuori
  • 1ripaus Suola
  • 100g Crème fraiche
  • 1tl Vaahterasiirappi
  • 10g Voi uunivuoan voiteluun

Sopii:

  • vegetaristinen

Valmistelu

Kuori ja kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot maissijauhon, omenamehun, sitruunamehun ja raastetun tonkapavun kanssa. Raasta inkivääri hienoksi ja lisää seokseen. Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia.

Vaivaa taikinaa varten vehnäjauhot, kurpitsamauste, leivontasokeri, hienonnetut saksanpähkinät, kylmä voi, hienonnetut kurpitsansiemenet, sitruunankuori ja ripaus suolaa murumaiseksi taikinaksi. Voitele leivontavuoka voilla ja levitä omenapalat tasaisesti siihen. Murenna taikina muruiksi käsin ja ripottele omenoiden päälle. Lisää päälle kokonaisia kurpitsansiemeniä.

Paista 180 °C:n tuulettuvassa uunissa keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes muru on kullanruskeaa. Sekoita sillä välin crème fraicheen hieman vaahterasiirappia ja raastettua tonkapapua ja tarjoa lämpimän crumblen päälle.

Nauti!

09.09.2024