Talvinen aprikoosi- ja marsipaanistolleni

Talvinen aprikoosi- ja marsipaanistolleni

Stollen on monien mielestä joulun ykköskeksi - ja syystäkin! Mutta tämä resepti vie klassisen keksin aivan uudelle tasolle. Meheviä, pehmeitä aprikooseja, makeahappoisia karpaloita ja hieno ripaus kardemummaa sisältävä aprikoosi- ja marsipaanistollen on adventtikauden vastustamaton kohokohta. Yhdistettynä lasilliseen elderberry boolia ja tunnelmalliseen joulumusiikkiin siitä tulee todellinen hyvänolon hetki. Haluatko täydellisen kumppanin tunnelmallisiin talvipäiviin? Sitten keittiön pariin!
  • Kokonaisaika:
    70 Min
  • Valmisteluaika:
    25 Min
  • Kypsennysaika:
    45 Min
  • Annokset:
    8

Ainesosat

Sopii:

  • vegetaristinen
Ein geflochtener Hefezopf liegt auf Backpapier, umgeben von Seeberger Trockenobstverpackungen.

Valmistelu

Pese appelsiini kuumassa vedessä, kuivaa ja raasta kuori. Purista 45 ml mehua. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja marinoi syvällä astiassa appelsiinimehun, appelsiininkuoren ja hienonnettujen manteleiden kanssa noin 10 minuuttia.

Vatkaa voi ja tomusokeri sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kuohkeaksi. Lisää rahka ja munat ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet, lisää taikinaan ja vaivaa hyvin. Ota taikina kulhosta ja vaivaa käsin aprikoosiseoksen kanssa. Raasta marsipaani karkeaksi keittiöhöylällä ja vaivaa sekaan.

Esilämmitä uuni 170 °C:n tuulettimeen ja vuoraa leivinpaperilla leivinpelti tai -vuoka. Pujota stollen neljäksi suikaleeksi tai muodosta rulla ja aseta se leivinpaperin päälle. Paista stollenia kuumassa uunissa noin 40-45 minuuttia.

Sulata voi. Sivele stollenit sulatetulla voilla heti paistamisen jälkeen ja tomusta tomusokerilla.

Nauti mausta!

Milena Kraisin resepti

02.12.2024