3 PÄIVÄÄ ENNEN RAAKARUOKAHAASTETTA...
Seuraavat kaksi viikkoa sisältävät pääasiassa kasvisruokaa. Kannattaa siis vilkaista tarvikkeitasi. Mitä ei-pilaantuvia elintarvikkeita sinulla on, jotka sopivat vegaaniruokiin? Esimerkiksi (vale)jyvät, kuten hirssi, kvinoa tai kaurahiutaleet, sopivat hyvin liotettaviksi perinteisen keittämisen sijaan.
1 PÄIVÄ ENNEN RAAKARUOKAHAASTETTA...
Nykyään tarvitaan kriittistä silmää jääkaapille. Koska et todennäköisesti löydä lautasellesi kovinkaan montaa asiaa seuraavien 14 päivän aikana. Hedelmäjogurtit, makkarat, voi ja valmiit tuotteet ovat pitkälle jalostettuja, ja ne pastöroidaan ja ultralämmitetään valmistusprosessin aikana. Tämä koskee myös tuoretta maitoa ja mehuja. Tarkista parasta ennen -päiväys ja anna pois elintarvikkeet, joiden viimeinen käyttöpäivä on lähellä. Elintarvikkeet, kuten raakamaitojuusto ja raakamaito, kuuluvat jääkaappiin raakaruokahaasteen aikana. Rohkeille, jotka voivat kuvitella syövänsä raakoja kananmunia ja lihaa tartarin tai naudanliha-carpaccion muodossa, tämäkin on sallittua.
#CHALLENGEACCEPTED: NYT MENNÄÄN!
Nyt mennään tänään. Ole tietoinen siitä, mitä kulutat jokaisella suupalalla. Varsinkin kun muutat syömiskäyttäytymistäsi, on tärkeää olla tietoinen syömästäsi ruoasta. Se auttaa sinua löytämään uusia makuja ja ehkä jopa yhden tai kaksi uutta suosikkiruokaa!
RAAKARUOKAHAASTEEN 7. PÄIVÄ - VÄLITULOKSET
Ota paperi ja kynä ja tee tilannekatsaus. Mitä teet hyvin? Huomaatko jo eron hyvinvoinnissasi? Ehkä nukut paremmin? Kirjoita muistiin onnistumisesi ja saavutuksesi ja pysy motivoituneena seuraavaa viikkoa varten.
RAAKARUOKAHAASTEEN 14. PÄIVÄ...
Sinä olet onnistunut! 14 raakaruokapäivää on nyt takanasi. Ehkä olet luopunut kokonaan eläintuotteista? Muista kirjata kokemuksesi ylös, jotta voit käyttää niitä vertailukohtana myöhemmin. Oletko löytänyt uusia lempiruokia tai oppinut arvostamaan raakaruokaa? Jaa kokemuksesi yhteisömme kanssa! Odotamme mielenkiinnolla, miten olet pärjännyt!
Lähteet:
Klikkaa tästä Giessenin yliopiston raakaruokatutkimukseen: https://www.uni-giessen.de/fbz/fb09/institute/VKE/nutr-ecol/veroeff/voeff-epid/dissstrassner.
Hans Konrad Biesalski, Matthias Pirlich, Stephan C. Bischoff, Arved
Weimann (2017) : Ernährungsmedizin, Thieme Verlag Stuttgart
Tämä teksti tarjoaa inspiraatiota ja ideoita jokapäiväiseen elämään. Ne eivät korvaa tietoista ja tasapainoista ruokavaliota.