Ruokatrendit - Olet mitä syöt

Ruokatrendit - Olet mitä syöt

Ruoka, joka inspiroi: uusimmat ruokatrendit osoittavat, miten monipuolista ja luovaa ravitsemus voi nykyään olla. Kestävistä raaka-aineista jännittäviin makuyhdistelmiin - tutustu siihen, miten voit antaa oman henkilökohtaisen lausuntosi jokaisella suupalalla!
08.03.2024
Vietnamesische Frühlingsrollen liegen auf einem Teller mit Sojasoße und Limetten daneben.

Ravitsemussuuntaukset

Erilaiset ruokatrendit osoittavat kuitenkin myös, että pelkkä kylläisyys ei enää riitä. Ihmiset syövät nyt vakaumuksesta - oman elämäntyylinsä vuoksi tai tiettyjä elintarvikkeita ja niiden tuotantoa vastaan. "Ravitsemuksesta on tulossa yhä enemmän maailmankatsomuksellinen kysymys. Siksi kuluttajat haluavat [...] tuotteita ja palveluita, jotka edistävät kestävää ja terveellistä ruokavaliota heidän yksilöllisten tarpeidensa ja arvojensa mukaisesti", sanoo Gerhard Berssenbrügge, Saksan Nestlén toimitusjohtaja. Lisääntyvä vauraus, kasvava terveystietoisuus ja yhä enemmän koettu ajan niukkuus ovat kaikki vaikuttamassa siihen, että elintarvikkeiden kulutukselle ovat yhä enemmän ominaista sosiaaliset ja eettiset kriteerit. Tämä on johtopäätös uudesta Nestlé-tutkimuksesta 2016 "Näin Saksa syö", joka julkaistiin kolmannen kerran vuosien 2009 ja 2011 jälkeen.

Sushi mit pinkem Reis liegt auf einem Teller, umgeben von Schalen mit Nüssen.

Toiminnalliset elintarvikkeet

Olipa niissä sitten runsaasti proteiineja, vitamiineja, kivennäisaineita tai kuituja. Suuntaus, jossa elintarvikkeita valitaan niiden erityisten ainesosien mukaan omaan ruokavalioon, voidaan tiivistää avainsanalla "funktionaaliset elintarvikkeet".

Ajatus funktionaalisista elintarvikkeista on peräisin Japanista, jossa on 1980-luvun puolivälistä lähtien edistetty sellaisten tuotteiden kehittämistä, joilla on terveydellisiä lisäetuja. Kehitettiin konsepti ja otettiin käyttöön erityisruokia, joiden tarkoituksena on parantaa elämänlaatua, edistää terveyttä ja vähentää sairauksien riskiä.

Saksassa "funktionaalinen ruokailu" on viime vuosina noussut yhä tärkeämmäksi. Yhä useammin tunnustetaan, että terveellisillä elämäntavoilla ja terveellisellä ruokavaliolla voidaan paitsi ylläpitää terveyttä myös ehkäistä sairauksia ja parantaa omaa hyvinvointia.

Ein Teller mit Gemüsesticks und Dip neben einer Packung Seeberger Nusssnack.

Puhdas syöminen

Ei ole kuitenkaan kyse vain "funktionaalisesta syömisestä", joka on muodissa, vaan myös tietoisesta ja "puhtaasta" syömisestä, niin sanotusta "puhtaasta syömisestä". Vaikka "puhdas syöminen" on Yhdysvalloissa jo 20 vuotta vanha käsite, se on saanut huomiota erityisesti viime vuosina. Suurta merkitystä annetaan käsittelemättömille tuotteille, joissa ei ole lisäaineita eikä makua parantavia aineita - toisin sanoen lyhyt ainesosaluettelo. Ruoan on oltava laadukasta ja mahdollisuuksien mukaan vailla sokeria, prosessoituja jauhoja tai muita luonnottomia aineita. Nopea hyvä pikaruoan sijasta on tässä motto. Tulevaisuudessa ruoan pitäisi olla nopeaa, mutkatonta ja yksinkertaista, mutta sen pitäisi painottaa enemmän laatua, alueellisuutta ja luonnollisuutta. Ruokarekat, katuruokamarkkinat ja kauppahallit kokevat valtavan buumin ja tarjoavat epätavallista, nopeaa mutta myös terveellistä ruokaa. Nämä suuntaukset mahdollistavat sen, että tuoretta, luonnollista ja terveellistä ruokaa, myös ravitsevia välipaloja, on saatavilla lähes kaikkialla. Koska nämä ovat myös hyvin trendikkäitä. Kasvissipsit tai taateleista valmistetut kotitekoiset energiapallot ja monet muut vastaavat välipalat löytävät yhä useammin tiensä terveystietoisten ihmisten taskuun.

Eine Person isst einen Snack und sitzt draußen nah am Wasser.

Seeberger Producte on trendikäs

Seebergerin tuotteet ovat siis aivan trendikkäitä. Esimerkiksi pähkinät tarjoavat elimistölle runsaasti monityydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvahappoja, ja monet lajikkeet sisältävät myös antioksidantteja, foolihappoa ja B-vitamiinia - monipuolinen voimapaketti sydämelle, aivoille ja soluille. Kuivatut hedelmät ovat erinomainen kuitujen lähde, ja niistä saa elimistö myös tärkeää kaliumia. Seebergerin pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja erilaisten pähkinä-hedelmäsekoitusten avulla Seeberger tarjoaa erilaisia välipaloja, jotka sisältävät tärkeitä ravintoaineita ja jotka ovat täysin nykyisten ravitsemussuuntausten mukaisia: toimivia, käytännöllisiä, nopeita ja korkealaatuisia.