Trendissä: ajoittainen paasto

Trendissä: ajoittainen paasto

Paastoaminen on ikivanha menetelmä, jonka avulla keho vapautetaan myrkyistä ja samalla tehostetaan aineenvaihduntaa ja solujen uusiutumista. Perinteisen terapeuttisen paaston lisäksi ajoittainen paastoaminen on yhä suositumpi - koska se on paljon helpompi sisällyttää arkeen!
02.04.2024
Eine Frau meditiert sitzend mit geschlossenen Händen in einem wohnlichen Raum voller Pflanzen.

16:8-menetelmä

Useimpien mielestä 16:8-menetelmä on helpoin. Paastoammehan joka yö nukkuessamme joka tapauksessa. Ensimmäisten kahdeksan tunnin aikana syömisen jälkeen keho on kiireinen sulattamaan ja imeyttämään ravintoaineita. Vasta näiden kahdeksan tunnin jälkeen alkaa varsinainen paastoaminen. Kyse on siis siitä, että Pidentää syömättä jättämisen aikaa . Jos rajoitat aterioiden keston kahdeksaan tuntiin päivässä, säilytät paastotilan ja sinun sisäinen rasvanpoltto kone käynnissä . Se, milloin paastovaihe tarkalleen ottaen alkaa, voi vaihdella henkilöstä toiseen. Koska elimistö on jo aamulla paastotilassa, monet ihmiset yksinkertaisesti jättävät aamiaisen väliin tai lykkäävät sitä. Voit esimerkiksi syödä aamiaisen vasta klo 11 ja syödä myöhäisen lounaan noin klo 16.00. Tai lounas syödään klo 12 ja varhainen päivällinen klo 18.

Eine Frau sitzt gemütlich auf dem Sofa, trinkt warmes Getränk, umgeben von Pflanzen.

Räätälöity ja joustava

Sinun on itse selvitettävä, mikä jaksottaisen paaston ohjelma sopii sinulle parhaiten. Tärkeää: todella vain Syöminen kahdeksan tunnin aikana . Tänä aikana voit syödä normaalisti mitä haluat. Sinun ei kuitenkaan pidä syödä tavallista suurempia annoksia. Ja tietysti on yleensä suositeltavaa Tasapainoinen, terveellinen ja kasvipohjainen ruokavalio - varsinkin jos haluat laihtua ajoittaisen paaston avulla. Varmista, että aterioiden välillä on vähintään neljä tuntia, jotta verensokeriarvot eivät nouse. Paastovaiheen aikana voit juoda vettä ja kaikenlaista teetä, ja myös kahvi on sallittua - kunhan juot sen ilman maitoa ja sokeria. Onko sinun vaikea paastota joka päivä? Oletko kutsuttu juhliin viikonloppuna? Ei se mitään. Jo nyt yhtenä tai kahtena päivänä viikossa ovat tehokkaita myös pitkällä aikavälillä.

Zwei Getränke mit Eiswürfeln stehen auf einem Tisch neben Zitronenhälften und Datteln.

Mitä tapahtuu ajoittaisen paaston aikana

Ruokavalion ja myös hoitopaaston aikana elimistö sopeutuu vähentyneeseen energiansaantiin ja vähentää sen kulutusta. Tämä johtaa usein pelättyyn jojo-ilmiöön: paino nousee nopeasti uudelleen, koska perusaineenvaihdunta pysyy alhaisena myös dieetin jälkeen. Näin ei tapahdu ajoittaisessa paastossa, koska elimistö on vain väliaikaisesti ilman ruokaa. Paastojaksot ovat kuitenkin riittävän pitkiä, jotta keho voi siirtyä rasvanpolttotilaan. Tämä johtaa myös solujen vieroitusohjelma niin sanottu Autofagia Entsyymit poistavat hyödyttömiä soluja tai kierrättävät niitä. Tämä endogeeninen Itsepuhdistusohjelma ehkäisee tulehduksia ja siten monia sairauksia.

Ein Teller mit Hummus und Gemüse-Sticks auf einem Holztisch arrangiert.

Yleisimmät virheet

Ajoittainen paastoaminen on helppo toteuttaa, mutta varsinkin jos haluat laihtua sen avulla, sinun kannattaa välttää näitä aloittelijan virheitä:

  • Alkaen nollasta sataan Jos et ole koskaan ennen paastonnut tai jos sinulla on stressaava arki, se voi olla liian rasittavaa kehollesi. Aloita siis hitaasti, esimerkiksi aluksi vain 12 tunnin paasto.
  • Syöt liikaa ja epäterveellisesti Jos syöt kaikki kalorit, jotka olet säästänyt loppupäivän aikana sallittujen syömisvaiheiden aikana, erityisesti pizzan, hampurilaisten ja makeisten muodossa, et myöskään laihdu ajoittaisen paaston avulla. Varmista, että syöt tasapainoista, terveellistä ruokaa.
  • Syöt liian vähän Jos taas syöt liian vähän syömisvaiheessa, kehosi siirtyy nälkäkuntoon ja varastoi kaloreita hätävaraksi. Syö vähintään 1200 kaloria päivässä kahdeksan tunnin aikana.
  • Olet liian kärsimätön Jos haluat luovuttaa viikon jälkeen, koska vaaka ei näytä mitään, harjoittele kärsivällisyyttä - ajoittainen paasto ei ole mikään pikadieetti. Anna kehollesi kaksi viikkoa aikaa tottua uuteen ruokavalioon.
Risotto auf Teller, garniert mit Mandeln und Erbsen, auf Holztisch serviert.

Miksi ja kenelle ajoittainen paastoaminen on terveellistä?

Terapeuttisella ja ajoittaisella paastolla on monia Myönteiset vaikutukset . Tässä ovat tärkeimmät: Paastoamalla...

  • Laihduta ilman nälkää
  • Pidä verensokeritasosi vakaana
  • Auttaa kehoa käsittelemään sokeria ja rasvaa
  • Menettää rasvaa
  • Tehostaa aivotoimintaa ja mielialaa
  • Muodostaa vähemmän vapaita radikaaleja ja vähemmän tulehduksia elimistössä, mikä hidastaa ikääntymisprosessia.

Periaatteessa paastoaminen on terveellistä useimmille meistä ja erityisesti ajoittainen paastoaminen on myös suhteellisen "lempeä". . Diabeetikoiden, matalasta verenpaineesta tai kroonisista sairauksista kärsivien henkilöiden on kuitenkin aina neuvoteltava lääkärin kanssa etukäteen. Kysy lääkäriltä . Myös raskaana olevat ja imettävät äidit, lapset ja nuoret, hyvin iäkkäät ihmiset, alipainoiset tai syömishäiriöiset ihmiset.

Ajoittainen paastoaminen näyttää tien: Nautinto ja tasapaino voidaan yhdistää täydellisesti. Mikset kokeilisi sitä nyt ja kokisi trendiä itse?