Lihottavatko pähkinät? Pähkinöitä koskevat ennakkoluulot

Lihottavatko pähkinät? Pähkinöitä koskevat ennakkoluulot

"Pähkinät lihottavat". Olemme luultavasti kaikki kuulleet tämän ennakkokäsityksen ennenkin. Mutta mitä huhun takana todella on? Yhdessä stuttgartilaisen ravitsemusasiantuntija Sven Backin kanssa haluamme valottaa pähkinän sisintä valittujen esimerkkien avulla.
02.04.2024
Eine Schale Walnüsse liegt neben einer "Seeberger" Walnüsse Jumbo-Verpackung auf Holztisch.

Kovakuorinen, maukas (saksanpähkinä) keskusta

Rapeat ja herkulliset ovat Saksanpähkinät joka tapauksessa. Mutta mitä muuta pähkinässä on? Yli 50 prosenttia on Fat poikkeuksellisen ytimen suurin osa. Tämän alla on kuitenkin monia tyydyttymättömät rasvahapot jonka keho Lahjoittaa energiaa että Tukevat immuunijärjestelmää ja Alhaisemmat kolesterolitasot . Tämä vähentää sydänsairauksien riskiä. Tärkeimmät saksanpähkinöiden sisältämät tyydyttymättömät rasvahapot ovat seuraavat Omega-3-rasvahapot . Koska elimistö ei voi tuottaa niitä itse, ne on saatava ravinnosta. Näiden ravitsevien rasvojen lisäksi pähkinät sisältävät myös lukuisia vitamiineja. Yksi esimerkki on E-vitamiini . Näin esimerkiksi haavat paranevat nopeammin, koska vitamiini suojaa kehon soluja.

Eine Schale voll Mandeln steht auf einem weißen Tuch, daneben einige verstreute Mandeln.

Mantelit - erilaiset ytimet

Hieman makean ja miellyttävän makunsa ansiosta se on myös Manteli ihanteellinen ainesosa leivonnaisissa, myslissä tai välipalana aterioiden välissä
Manteli sisältää yli 50 prosenttia rasvaa . Kuten saksanpähkinöissä, suurin osa tästä rasvasta koostuu erilaisista rasvahapoista. tyydyttymättömät rasvahapot yhdessä. Näillä on myönteinen vaikutus verenpaineeseen ja kolesterolitasoihin sekä sydän- ja verisuonijärjestelmään. Mantelit tarjoavat myös paljon Kalsium joka vahvistaa erityisesti luita.

Schale voller Erdnüsse auf Holztisch, daneben offene Erdnusspackung mit Aufschrift "Premium Qualität".

Päätelmä

Mikä siinä on, että Ennakkoluulo artikkelin alussa? Joka tapauksessa voitte nähdä, miten klisee pähkinöistä syntyi. Molemmat pähkinätyypit eli mantelit ja saksanpähkinät, jotka edustavat tässä yhteydessä kaikkia pähkinöitä, koostuvat seuraavasta puolikas rasva . Tämä havainto johtaa nopeasti siihen johtopäätökseen, että nämä rasvat ikuistetaan suoraan lantioon. Tämä on kuitenkin Virhe koska pähkinöiden sisältämä rasva voi vaikuttaa " hyvät rasvat ", koska tyydyttymättömät rasvahapot ovat helposti sulavia ja niitä voidaan jopa käyttää. auttaa ruoansulatusta . Voidaan siis sanoa, että pähkinät eivät välttämättä lihota, sillä kuten monet muutkin elintarvikkeet, pähkinät eivät välttämättä lihota. toimenpide ratkaiseva.