Kuivatut hedelmät vain ruoansulatusongelmiin?

Kuivatut hedelmät vain ruoansulatusongelmiin?

Kuivattujen hedelmien suurin ennakkoluulo on luultavasti "Jos syöt kuivattuja hedelmiä, sinulla on ruoansulatusongelmia". Mutta mikä on tämän huhun totuus? Yhdessä stuttgartilaisen ravitsemusasiantuntija Sven Bachin kanssa selvitimme tätä kysymystä ja haluaisimme valittujen esimerkkien avulla osoittaa, millaisia mahdollisuuksia kuivattujen hedelmien sisältämässä ruoassa piilee.
02.04.2024
Eine Hand hält rote Cranberries in einer hellen, natürlichen Umgebung.

Karpalot - elinvoimainen punainen hedelmä

Karpalot ovat klassikko Pohjois-Amerikassa. Makean, hedelmäisen ja hieman happaman makunsa ansiosta ne ovat aina kuuluneet perinteiseen kiitospäivän ruokalistaan. Pienillä hedelmillä on kuitenkin paljon tarjottavaa paitsi maultaan myös sisällöltään: Karpaloissa on poikkeuksellisen paljon korkea sekundaaristen kasviaineiden pitoisuus . Sinä suojella soluja kehomme haitallisilta hapettumisvaikutuksilta ja vahvistaa verisuonia ja sydän- ja verisuonijärjestelmä. Karpalot ovat ehdoton tehopakkaus niiden monipuolisten ravintoarvojen ansiosta.

Pflaumen auf Teller, neben gelber Seeberger-Verpackung, auf hölzernem Tisch mit blauer Serviette.

Luumut - kuivattu voimalaite

Hedelmäisen ja miellyttävän makunsa ansiosta kuivattuja luumuja käytetään usein leivonnaisissa, hedelmäleivissä tai myslissä. Ainesosat osoittavat, että hedelmän syöminen on ravitsevaa monin tavoin: Tärkeimpiä ovat Ravintokuitu joita on runsaasti kuivatuissa hedelmissä. Ne tukevat ruoansulatuskanavaa ja ruoansulatusta. Lisäksi ravintokuidut tarjoavat ruokavaliolle kestävä kylläisyyden tunne ja estää mielihaluja. Kuitujen lisäksi on olemassa myös monia B-vitamiinit joita tarvitaan ehjä hermosto ja hyvä aineenvaihdunta tarjota. Kuivatut luumut sisältävät myös sekundaarisia kasviaineita, jotka ovat vastuussa seuraavista tekijöistä hyvin toimiva sydän ehjiä valtimoita ja puolustautumista haitallisia aineita vastaan.

Eine Schale getrockneter Früchte neben einer Seeberger-Verpackung auf einem Holzuntergrund.

Päätelmä

Mikä on siis sen ennakkokäsityksen takana, että "vain ihmiset, joilla on ruoansulatusongelmia, syövät kuivattuja hedelmiä"? Kuivatut karpalot ja luumut osoittavat, että ne ovat paljon enemmänkin enemmän positiivisia ominaisuuksia kuin vain tehtävä " Ruoansulatuskanavan apu ". Ne edistävät tietysti ruoansulatusta sisältämiensä kuitujen ansiosta, mutta ne tarjoavat myös monia ravintoaineita tiivistettynä kuivausprosessin aikana poistetun veden ansiosta. Erityisesti sekundaarisia kasviaineita on kuivattujen hedelmien sisältämissä suurissa pitoisuuksissa. Niillä on seuraavat vaikutukset Positiivinen vaikutus elintärkeisiin kehon toimintoihin kuten sydän- ja verisuonitoiminnot.