Znüni - maukas toinen aamiainen

Znüni - maukas toinen aamiainen

Sveitsissä ihmiset sanovat "nüni" kello 9 aamulla. He puhuvat "zu nüni" "kello yhdeksän", lyhyesti: Znüni! Tämä söpö sana viittaa pieneen ateriaan aamiaisen ja lounaan välissä. Joillekin sveitsiläisille aika lounaaseen on yksinkertaisesti liian pitkä. He tarvitsevat maukkaan välipalan, joka antaa heille aamulla energiaa.
02.04.2024
Schalen mit Cashewkernen stehen auf Holztisch, daneben eine Seeberger-Verpackung.

Vinkkejä herkulliseen välipalaan

Sveitsiläiset elävät yleensä hyvin terveellisesti, joten heidän välipalansa on myös hyvä ateria. Siksi tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat tärkeimpiä ainesosia. Olemme koonneet sinulle neljä vinkkiä, jotka sinun kannattaa pitää mielessä välipalaa varten:

  1. Pienet annokset: Välipalan pitäisi tyydyttää nälkä aamulla ja antaa energiaa lounasaikaan asti. Varmista kuitenkin, ettet syö liikaa. Jos vatsasi on liian täynnä, sillä voi olla päinvastainen vaikutus ja olosi voi tuntua pikemminkin väsyneeltä kuin energiseltä. Juo lasillinen vettä tai makeuttamatonta teetä pienen annoksesi kanssa, niin olet valmis seuraaviin tunteihin!
  2. Kaikki on sekoituksessa! Pienet välipalasekoitukset tekevät välipalasta monipuolisen ja erityisen. Miten olisi esimerkiksi muutama Kuivatut mangot tai Marja-pähkinä-sekoitus kirpeää physalista, makeaa vadelmaa ja karpaloa? Tai muutama rapea Parapähkinän ytimet , Cashewpähkinät ja valkaistut mantelit ? Makunystyrät eivät varmasti kyllästy!
  3. Monipuolisuus: Pienten välipalojen pitäisi tietenkin maistua herkullisilta ja olla nautinnollisia. Jotta se ei käy tylsäksi, voit olla luova ja nauttia joka välipalalla erilaisia asioita. Miten olisi riisikakkuja ja raejuustoa yhtenä päivänä ja tuoretta täysjyväleipää suolaisen juuston ja kurkun kanssa seuraavana päivänä? Pienet vartaat, joissa on sekoitus hedelmiä, vihanneksia ja juustoa, tuovat myös vaihtelua ja väriä välipalasuunnitelmaan.
    Sokerittomat välipalat: Jotta varmistat, että välipalasi antaa sinulle tärkeitä ravintoaineita ja vitamiineja pitkällä aikavälillä, on suositeltavaa välttää makeisia, kuten suklaata tai hyytelöä, välipalalla. Myös hedelmämehujen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä ne sisältävät usein runsaasti hedelmäsokeria. On parasta valita tuoreita hedelmiä ja vihanneksia - ne ovat terveellisempiä ja maistuvat hyvältä!
Ein Teller mit Nüssen und Trockenfrüchten liegt auf einem hölzernen Tisch.

Tämä kuuluu välipalalistalle

Hedelmistä saat tärkeitä vitamiineja - ja voit valita, mistä pidät, sillä valinnanvaraa on paljon. Tuoreiden hedelmien lisäksi myös kuivatut hedelmät ovat hyvä osa välipalaa.

Vihannekset ovat yhtä tärkeitä, jotta saat kaikki tärkeät ravintoaineet kehoosi - jopa välipalaksi. Tässä on muutamia vihanneksia, jotka sopivat erinomaisesti pieneksi välipalaksi:

  • Tomaatit
  • Kurkut
  • Paprika
  • Porkkanat
  • Retiisi
  • Kohlrabi

Välipalan pienimpiä osia ei pidä aliarvioida: pähkinöitä, ytimiä ja siemeniä. Ne ovat loistavia energianlähteitä!

Maitotuotteet tarjoavat riittävästi kalsiumia välipalaksi - erityisen tärkeää luustolle.

  • Quark
  • Jogurtti
  • Juusto
  • Tuorejuusto

Jotta pysyt kylläisenä, suosittelemme viljatuotteita hiilihydraattien lähteeksi.

  • Täysjyväleipä
  • Rapeat leivät
  • Riisikakut
  • Makeuttamattomat täysjyväkeksit

Herkkujen syömisen lisäksi on tärkeää juoda runsaasti nestettä.

  • Vesi
  • Yrtti- tai hedelmätee ilman sokeria

Joten miksi et kokeilisi välipalaa huomenna? Olipa se sitten suolainen, makea tai pähkinäinen - tämä toinen aamiainen tuo taatusti uutta energiaa ja iloa päivääsi!