Nuoret kookospalmut kantavat ensimmäiset hedelmänsä 4-8 vuoden kuluttua. Heti kun pallomaiset trooppiset aarteet ovat kypsiä, ne kirjaimellisesti putoavat maahan ja odottavat, kunnes ahkerat kädet poimivat ne. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, sadonkorjuu ei ole helppoa. Viljelijöiden on usein kiivettävä jyrkkiä rinteitä tai taisteltava tiensä läpi tiheän aluskasvillisuuden löytääkseen arvokkaat hedelmät, sillä hedelmätarhat ovat osa luonnonmaisemaa. Täällä viljely ja kannattavuus yhdistyvät hedelmällisesti.
Pehmeä kuori kovan ytimen päällä
Tuoreet kookospähkinät eivät ole vielä niin ruskeita kuin tunnemme. Niissä on vihreä, vielä suhteellisen pehmeä kuori, joka ympäröi kovaa pähkinän ydintä. Tämä kuitenkin muuttuu, kun pähkinät saapuvat seuraavalle asemalle, jossa tapahtuu kuorinta. Pehmeä vihreä kuori poistetaan ensin, mikä on tärkeää, jotta kova ruskea pähkinä ja sen arvokas valkoinen ydin saadaan esiin. Huolellisen laatutarkastuksen ja puhdistusprosessin jälkeen, jossa jokainen pähkinä puhdistetaan koneharjoilla ja pestään vesihauteessa, se on valmis seuraavaan vaiheeseen.