Valmistelu
Liota cashewpähkinöitä vedessä 2-4 tuntia. Kuumenna uuni 180 °C:n ylä-/alalämpötilaan. Jauha mantelit ja hienonna hasselpähkinät.
Pähkinämurskan valmistaminen
Sulata kookosöljy pienessä kattilassa, lisää vaahterasiirappi, vaniljauute, kaneli ja kardemumma ja sekoita. Lisää pannulle jauhetut mantelit ja hienonnetut hasselpähkinät, ota pois liedeltä ja sekoita seos hyvin. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 10 minuuttia.
Raakojen cashew-taatelikerma valmistaminen
Valuta liotetut cashewpähkinät ja huuhtele hyvin. Laita tehosekoittimeen taatelien, vaahterasiirapin, vaniljan, sitruunamehun, suolan ja mantelimaidon kanssa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä, kunnes olet valmis tarjoiluun.
Mustikka- ja rosmariinikastikkeen valmistus
Kuumenna pakastemustikat pannulla keskilämmöllä kastikkeen valmistamiseksi. Lisää hienonnettu rosmariini pannulle ja hauduta muutama minuutti. Mausta sitruunalla ja vaahterasiirapilla. Sakeuta kastike koostumuksesta riippuen pienellä määrällä johanneksenleipäpuun purukumia.
Riko pähkinämurut, aseta ne lautasille, kauho jäätelökauhalla cashew-taatelikermaa murujen päälle ja tarjoile mustikka-rosmariinikastikkeen kanssa.