Raaka cashew-taateli kerma pähkinämurskan kanssa

Raaka cashew-taateli kerma pähkinämurskan kanssa

Kermainen herkku, johon voi rakastua: Cashew-taatelikerma on täydellinen yhdistelmä pähkinäistä makua ja luonnollista makeutta. Olipa kyseessä sitten aamiaislevite, dippi tuoreiden hedelmien kanssa tai jälkiruokien kuorrute - tämä kerma on monipuolinen, helppo valmistaa ja taatusti kaikkien makeannälkäisten mieleen!
  • Kokonaisaika:
    45 Min
  • Valmisteluaika:
    15 Min
  • Kypsennysaika:
    30 Min
  • Annokset:
    4

Ainesosat

  • 3rkl Kookosöljy, nestemäinen
  • 2tl Vaniljauute
  • 60ml Vaahterasiirappi
  • 2tl Ceylon-kaneli
  • 1tl Kardemumma
  • 5kappaletta Taatelit - kuorettomat
  • 2tl Sitruunamehu
  • 50ml Mantelinmaito
  • 1ripaus Merisuola
  • 200g Jäädytetyt mustikat
  • 1oksa Rosemary
  • 1kappale Luomusitruuna, kuori ja mehu
  • 1kourallinen tuoreita mustikoita koristeluun

Sopii:

  • vegaani
  • vegetaristinen
  • laktoositon

Valmistelu

Valmistelu

Liota cashewpähkinöitä vedessä 2-4 tuntia. Kuumenna uuni 180 °C:n ylä-/alalämpötilaan. Jauha mantelit ja hienonna hasselpähkinät.

Pähkinämurskan valmistaminen

Sulata kookosöljy pienessä kattilassa, lisää vaahterasiirappi, vaniljauute, kaneli ja kardemumma ja sekoita. Lisää pannulle jauhetut mantelit ja hienonnetut hasselpähkinät, ota pois liedeltä ja sekoita seos hyvin. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 10 minuuttia.

Raakojen cashew-taatelikerma valmistaminen

Valuta liotetut cashewpähkinät ja huuhtele hyvin. Laita tehosekoittimeen taatelien, vaahterasiirapin, vaniljan, sitruunamehun, suolan ja mantelimaidon kanssa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä, kunnes olet valmis tarjoiluun.

Mustikka- ja rosmariinikastikkeen valmistus

Kuumenna pakastemustikat pannulla keskilämmöllä kastikkeen valmistamiseksi. Lisää hienonnettu rosmariini pannulle ja hauduta muutama minuutti. Mausta sitruunalla ja vaahterasiirapilla. Sakeuta kastike koostumuksesta riippuen pienellä määrällä johanneksenleipäpuun purukumia.

Riko pähkinämurut, aseta ne lautasille, kauho jäätelökauhalla cashew-taatelikermaa murujen päälle ja tarjoile mustikka-rosmariinikastikkeen kanssa.

02.06.2022